Megoldásaim

Mire van szükséged?

A célom az, hogy hozzásegítselek az éppen aktuális SEO célod eléréséhez. Legyen szó az organikus láthatóság növeléséről, egy egyedi probléma megoldásáról, egy megbízható külsős SEO know-how támogatásáról, vagy a már meglévő látogatók jobb konvertálásáról.

Kattints arra a gombra, ami a legjobban leírja a jelenlegi igényedet, majd tekintsd meg, hogy hogyan tudok Neked segíteni, és milyen szolgáltatásokkal.

Szeretném növelni a weboldalam organikus forgalmát

Vagy még pontosabban kifejezve: az organikus láthatóság növelését. A website-od jól teljesít, viszont még bőven van potenciál az organikus forgalom növelésében.

Ha azt látod, hogy 1) megvannak a stabil alapok & az erőforrás a website optimalizálásához, és hogy 2) a versenytársak keményen beelőztek az organikus forgalom tekintetében, akkor mindenképpen foglalkoznod kell ezzel a feladattal. Hiszen ha a versenytársaid el tudtak jutni egy magasabb szintre, akkor Neked is sikerülhet!

Függően a konkrét projekttől és céloktól, az alábbi lépéseken keresztül & az alábbi SEO szolgáltatásokkal tudjuk elérni az organikus láthatóságod növelését.

1. Elemzés

Első körben felmérem a weboldalad jelenlegi állapotát, hogy olyan lehetőségeket találjunk, amiket kihasználva hatékonyan növelhetjük az organikus forgalmad.

Itt tipikusan az olyan szolgáltatások játszanak főszerepet, mint a SEO audit, kulcsszókutatás, versenytárs elemzés, (opcionálisan) YouTube SEO audit.

2. Megvalósítás

Második lépésként felvázolom Neked az elemzés eredményeit, és hogy milyen lehetőségeket látok. Egy közösen összeállított terv mentén aztán megvalósítjuk a javaslatokat.

Itt tipikusan az olyan szolgáltatások játszanak főszerepet, mint a SEO optimalizálás, tartalomfejlesztés, linképítés, YouTube videók SEO-zása.

3. Visszamérés

A munka eredményeit folyamatosan visszakövetjük, és finomhangolunk ha kell. Ennél az etapnál a SEO munkát a folyamatos tartalomfejlesztés és „karbantartás” jellemzi.

Itt tipikusan az olyan szolgáltatások játszanak főszerepet, mint a riporting, tartalomfejlesztés, SEO reaudit, eseti tanácsadás.

Tekintsd meg a teljes szolgáltatás listámat, vagy vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva!

Szükségem van külsős know-how-ra, azaz: egy SEO tanácsadóra

Bérelj magadnak egy SEO-st! Tipikusan a nagyobb vállalatok ismérve, hogy ugyan van erőforrás és igény a SEO-ra, viszont nincs meg a know-how. Vagy van, de nem elég mély.

Ahelyett, hogy felvennének erre a pozícióra egy dedikált embert, érdemes inkább egy külsős szakértőt felbérelni, havi rendelkezésre állásban. Ez egy sokkal rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldás, ráadásul külsős szemként olyan dolgokat is láthat a szakértő, amit a szervezet tagjai nem feltétlenül.

Egy ilyen partnerkapcsolatot eseti SEO tanácsadás jellemzi, ami vagy 1-2, viszonylag gyorsan letudható feladatból áll; vagy 1-1 nagyobb, hónapokig tartó projektből, amin belül többféle SEO feladat is felmerül.

1. Megállapodás, első elemzések

Egy SEO szakértő felbérlése jellemzően egy konkrét feladattal indul, ami miatt egyáltalán felmerült egy ilyen igény a szervezeten belül. Első lépésként tehát az első körös SEO problémád elemzése lesz a feladatom.

Itt tipikusan az olyan szolgáltatások játszanak főszerepet, mint az egyedi SEO elemzés, a SEO audit, kulcsszókutatás, versenytárs elemzés, CRO projekt.

2. Eseti projektek, egyedi megoldások

Az együttműködés gerincét a havi rendelkezésre állás adja, aminek során eseti jelleggel felmerülő feladatokhoz vagy hosszabb lefutású SEO projektekhez tudok számotokra szakmai inputokat nyújtani.

Itt tipikusan az olyan szolgáltatások játszanak főszerepet, mint az eseti SEO tanácsadás, egyedi elemzések, linképítés, local SEO, YouTube SEO – amire csak szükségetek lehet.

3. Folyamatos tanácsadás

A partnerkapcsolat további részében kvázi „alvó” SEO ügynökként bármikor készenlétben állok, hogy segíteni tudjak Nektek. Akár egy meglévő projekt feladatairól legyen szó, vagy egy teljesen új projektről, a know-how-t biztosítom!

Itt továbbra is az olyan szolgáltatások játszanak főszerepet, mint az eseti SEO tanácsadás, egyedi elemzések, de már megjelenik a riporting is.

Tekintsd meg a teljes szolgáltatás listámat, vagy vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva!

Egy egyedi SEO problémámra keresek hatékony megoldást

Beesett az organikus forgalmad, és nem tudod miért? Weboldal migrációra van szükséged? Vagy egyedi, SEO- és konverzióbarát menüre? Talán valamilyen teljesen egyedi elemzésre, problémára keresel megoldást?

Ezek a feladatok a kedvenceim, ugyanis ezek adják a legnagyobb kihívást. Az ehhez hasonló feladatok ugyanis tipikusan rosszul strukturált problémák, ahol az adatgyűjtési és elemzési módszertantól kezdve teljesen a nulláról kell kezdenünk.

Leggyakrabban így néz ki egy egyedi megoldás kialakításának menete.

1. Probléma megértése, elemzés

Keressünk egy „kályhát”. Első lépésként átbeszéljük a konkrét célt, egy probléma esetén pedig annak körülményeit, hogy milyen változások előzték meg azt. Az inputok alapján aztán elvégzem a szükséges elemzéseket.

Itt tipikusan az olyan szolgáltatások játszanak főszerepet, mint az egyedi SEO elemzés, a SEO audit, kulcsszókutatás, versenytárs elemzés, CRO projekt.

2. Javaslatok, cselekvési terv

A kapott eredményeket közösen átbeszéljük, a látottak alapján felvázolok néhány hipotézist, vagy – pl menü esetén – pár kezdeti draftot. Ezek után kialakítunk egy cselekvési tervet, aminek végrehajtásával elérhetjük a kívánt célt.

Itt tipikusan az olyan szolgáltatások játszanak főszerepet, mint az eseti SEO tanácsadás, egyedi elemzések, linképítés, local SEO, YouTube SEO – amire csak szükségetek lehet.

3. Az eredmények visszamérése

A terv végrehajtása után visszamérjük az eredményeket a fő KPI-ok mentén, hogy vajon a változtatások hatékonyak voltak, vagy szükséges-e néminemű javítás, újratervezés, vagy esetleg sürgős beavatkozás.

Itt továbbra is az olyan szolgáltatások játszanak főszerepet, mint az eseti SEO tanácsadás, egyedi elemzések, de már megjelenik a riporting is.

Tekintsd meg a teljes szolgáltatás listámat, vagy vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva!

Növelni szeretném a konverziók / vásárlások számát

Egy meglepően mellőzött (és viszonylag könnyű) technikája az üzleti teljesítmény növelésének, ha nem a forgalmat, hanem a ténylegesen is vásárló / konvertáló felhasználók számát növeljük meg.

Ez a Conversion Rate Optimization (CRO), azaz a konverzió optimalizálás területe. Ennek lényege, hogy best practice-ek, és A/B tesztek alapján megvizsgáljuk, hogy milyen apró (főleg tartalmi) változtatásokkal tudjuk elérni, hogy minél több user konvertáljon / vásároljon az oldalon.

Jellemzően így néz ki egy CRO projekt menete.

1. Kutatás, elemzés, és a hipotézisek felállítása

Első lépésben az eddigi kutatások, nemzetközi best practice-ek, és a weboldal saját adatai alapján arra keressük a választ: hol morzsolódnak le a userek a sales funnel-ben? Miért?

Ezek alapján felállítom a hipotéziseket, amiket pedig különféle kritériumok alapján egy prioritási sorrendbe teszek.

2. A/B tesztek kialakítása, éles tesztelés

A következő lépésben megtervezem a tényleges teszteket a hipotézisekhez, amiket aztán előkészítünk, majd előtesztelünk, és ha minden jól működik, élesítjük.

Emellett ki kell számítani, hogy mekkora látogatószám és elvárt pozitív hatás szükséges egy statisztikailag szignifikáns eredmény eléréséhez. Elkerülendő a másodfajú hibát, és minimalizálva az elsőfajú hibát.

3. A tesztek kiértékelése, next stepek

Miután megfelelő ideig (max 4-6 hétig) futtattuk a teszteket, a kapott eredményeket kiértékeljük.

Itt fog kiderülni számunkra, hogy vajon a) statisztikailag szignifikánsak-e az eredmények, valamint b) hogy van-e „győztes” tesztünk. Azaz: tudunk-e olyan tartalmi változtatást, ami ténylegesen is elősegíti a konverziós ráta növelését.

Tekintsd meg a teljes szolgáltatás listámat, vagy vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva!

Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy kikkel dolgoztam eddig együtt, mit mondanak rólam az ügyfeleim, vagy szeretnél esettanulmányokat olvasni, akkor látogasd meg a Referenciák oldalt!