Rólam

Szabó Csaba, nemzetközi SEO tanácsadó

Hadd mutatkozzak be!

BrightonSEO 2021 előadó. Ex Head of SEO. Tekintsd meg a bemutatkozó videómat!

Milyen velem együtt dolgozni?

Szerintem tök jó, legalábbis eddig ezt a feedback-et kaptam vissza.:) De komolyabbra fordítva a szót: nagyon fontos számomra a precizitás, az alaposság, és a transzparens kommunikáció. Nem fogok Neked SEO-lózungokkal dobálózni, hanem csak arra fogunk koncentrálni, ami valóban eredményeket hoz.

Vállalom, ha tévedek/tévedtem.

Nem tűnök el hónapokra válasz nélkül. Belátható időn belül (1-2 nap, rosszabb esetben 1 hét) mindig válaszolok.

Szabó Csaba SEO szakértő

Hiszem azt, hogy egy jó szakembernek lenni hatalmas felelősség is. A munkámmal közvetlenül is hatással vagyok egy vállalkozás üzleti teljesítményére; és közvetetten annak márkaimázsára is.

Ezt nem lehet tessék-lássék módon csinálni. Hanem csakis mélyenszántó, alapos elemzéssel, ami tekintetbe veszi a vállalkozás céljait, iparágát, és üzleti sajátosságait. A SEO nem egy ‘one size fits all’ megoldás – ha egy szakember ilyet állít, szép napot kívánva udvariasan távozzunk mellőle!

Egy jó szakember tekintetbe veszi az ügyfél üzleti folyamatait is. A SEO javaslatait pedig igyekszik úgy alakítani, hogy azok implementálása egyszerűen megvalósítható legyen ezen folyamatok keretei között.

Emellett fontosnak tartom edukálni az ügyfeleimet. Hisz hogyan tudná valaki megérteni a javaslatok mögötti értéket, ha nem érti a SEO-t? Egyik legnagyobb erősségemnek tartom, hogy a legbonyolultabb dolgokat is el tudom magyarázni konyhanyelven.

Itt nemzetközi kezekben vagy!

SEO és CRO szolgáltatásaimat négy nyelven tudom nyújtani: magyar, angol, német, és horvát.

Magyarország zászló
Egyesült Királyság zászló
Német zászló
Horvátország zászló

A magabiztos idegennyelv-tudás alapvetően nem előfeltétele egy sikeres SEO munkának. Jómagam is végeztem már keresőoptimalizálási feladatokat a norvég és (francia) svájci piacon – holott se norvégul, se franciául nem beszélek.

Azonban a nyelvtudás egy hihetetlenül nagy előny, ugyanis így egy szakértő sokkal jobban tudja az adott nyelvre jellemző apró jellegzetességeket, kulturális különbségeket. Ennek birtokában sokkal jobban érti egy külföldi weboldal tartalmi minőségét, és megfelelő javaslatokat tud adni annak fejlesztésére.

Nemzetközi piacokon ráadásul más és más SEO taktikákat és (jellemzően) stratégiát kell alkalmazni, pont az előbb említettek miatt. A felhasználók informáltsága, valamint a tartalmi igényeik is általában különböznek egy-egy ország összehasonlításában. Ezt SEO kurzusokból nem lehet megtanulni, csakis gyakorlati tapasztalat útján.

Apróságoknak tűnhetnek, viszont ez ‘make or break’ lehet. Azaz: ezek ismerete vezethet el egy eredményes SEO projektig. Arról nem is beszélve, hogy mivel a verseny általában sokkal kiélezettebb a nyugati piacokon, ezért sokkal mélyenszántóbb elemzésekre, és mélységében átgondolt SEO javaslatokra van szükség.

Az alábbi piacokon szereztem már gyakorlati keresőoptimalizálási tapasztalatot – bár még nagyon sok olyan ország van, ahol szívesen vennék részt egy-egy SEO projektben:

Magyarország zászló
Svájc zászló
Egyesült Királyság zászló
Francia zászló
Románia zászló

Ezek mellett sok olyan piachoz is szerencsém volt már, ahol ugyan nem folytattam effektíve SEO munkát, azonban értékes tudásra tettem szert a folyamat során. A teljesség igénye nélkül ilyen például a cseh és a lengyel piac.

Hol hallhattál rólam?

Egy cikket olvasva, egy SEO webináriumot hallgatva, vagy akár személyesen egy szakmai konferencián. Számtalan előadás fűződik a nevemhez, de egyértelműen a 2021-es BrightonSEO előadásomra vagyok eddig a legbüszkébb.

Nagyon szeretek beszélni a szakmámról, de még jobban szeretem edukálni a hallgatóságot a SEO-ról.

Miért szeretem a keresőoptimalizálást és úgy mindenestül az online marketinget? 

Számomra a leginkább motiváló ebben a területben az azonali visszacsatolás. Valamint, hogy itt nem lehet sumákolni: az adatok mindent elmondanak a teljesítményünkről.

Szakemberként fontos, hogy egyszerre tudjuk tekintetbe venni a felhasználó igényeit, az ügyfél érdekeit & lehetőségeit, a többi érintett érdekeit, valamint a versenytársakat is. Ez egy igen nagy kihívást és felelősséget ad a SEO munkának, amit én nagyon élvezek.

A SEO nagyon sok mindenben tud segíteni, és nagyon sok kérdésre nagyon jó válaszokat tud adni. Viszont túlzás lenne az online marketing non plus ultra-jának tekinteni. A keresőoptimalizálás, mint olyan, önmagában nem értelmezhető, csakis egy online marketing ökoszisztémába ágyazva, a többi marketing területtel összedolgozva.

A felhasználó

A marketing fő célja és egyik legnagyobb kihívása, hogy kiderítsük: mit akar a fogyasztó? Milyen problémája van, és azt hogyan tudjuk kielégíteni nyereség elérése mellett? Online ez nehéz feladat, főleg a rendkívül bonyolult fogyasztói döntéshozatal miatt. Ezt kideríteni egy roppant izgalmas kihívás.

Az emelkedő organikus forgalom és konverzió nagyon erős jelei annak, hogy jó úton járunk, vagy legalábbis jó helyen tapogatózunk. Azaz: sikerült kideríteni, hogy mit szeretne a fogyasztó, és milyen tartalmi formában igényli azt. Továbbá sikerült meggyőzni arról, hogy az ügyfél vállalkozásában megbízhat. Nekem pedig öröm, hogy a felhasználónak segítettem megoldani egy problémáját.

Az ügyfél

Számomra a legjobb érzés az, amikor látom az elégedettséget az ügyfelek arcán. A megnyugvást, hogy a problémájukra végre választ találtak, közelebb kerültek az üzleti céljuk eléréséhez.

Az ügyfélkapcsolat egyik sajátossága és kihívása, hogy vállalkozástól függően teljesen eltérő folyamatokkal kell dolgoznunk. Egy jó SEO szakértő már az elejétől kezdve úgy alakítja a javaslatait, hogy azok az ügyfél üzleti folyamatainak a leginkább megfeleljenek. Még jobb, ha szakemberként sikerül elérnie, hogy a keresőoptimalizálás teljesen betagozódjon a szervezet folyamataiba, annak organikus része legyen. Onnantól kezdve már minden fontos érintett a SEO szempontokat is figyelembe fogja venni a döntéshozatala során.

Így tudja egy szakértő maximalizálni annak lehetőségét, hogy a javaslatok ténylegesen is implementálásra kerüljenek. Amivel pedig kézzelfogható módon jönni fognak az organikus eredmények.

Ez a komplexitás az, ami az online marketinget egy mélyen szakmai területté teszi. És amiben napról napra egyre nehezebb sikeresnek lenni. És amiért én úgy szeretem.

Miben tudok Neked segíteni? 

Organikus forgalom növelése ikon
Organikus forgalom növelése

Ha növelni szeretnéd az organikus csatornából (főleg: Google kereső) érkező forgalom nagyságát és minőségét. Valamint ha szeretnél minél láthatóbbá válni a felhasználók számára.

Konverzió optimalizálás ikon
Több konverzió/vásárlás a weboldaladon

100 userből 3 vásárló, vagy 5? Nem mindegy! A látogatók nagyobb részét szeretnéd konvertálni? Erre való a CRO! Ennek során olyan tartalmi változtatásokat A/B tesztelünk, ami során kiderül: melyik változattal tudsz még több konverziót elérni a weboldaladon.

Egyedi megoldások ikon
Egyedi megoldások egyedi problémáidra

Egyedi menüsorra van szükséged? Beesett az organikus forgalmad, és fogalmad sincs miért? Vagy valamilyen rosszul strukturált üzleti problémával állsz szemben, amire egy egyedi SEO elemzés kell? Az ilyen kihívások a kedvenceim!

Referenciáim

A szavak helyett beszéljenek azok, akikkel eddig együtt dolgoztam. Remélem a Tiéd lesz a következő!

Leet Shop logó
Kleber kis méretű logó
Egy Asztalnál logó

Mit mondanak rólam az ügyfeleim?

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Ha szeretnél árajánlatot kérni, kérdésed van… vagy csak egyszerűen szeretnél egy jót beszélgetni SEO-ról, online marketingről.